22-8-2020 SUP workshop

Een SUPer gezellige SUP workshop!

Zaterdag 22 augustus organiseerde de ACDVN de zeer geslaagde SUP workshop op de Loodrechtse Plassen. Deelnemers Michelle en Adriana schreven een erg leuk verslag!

Een geweldig SUP avontuur met onze cattledogs Lou en Bertus

Afgelopen zaterdag, 22 augustus jl., waren we in Loosdrecht met de Australian Cattle Dog Vereniging Nederland voor de workshop hondensup. Na het zien van een bericht op de Facebookpagina waren we beiden erg enthousiast en hebben ons dan ook aangemeld voor de workshop. Voor Adriana en Bertus was dit hun eerste kennismaking met de vereniging. Michelle en Lou waren eerder dit jaar aanwezig bij de georganiseerde nieuwjaarswandeling in de Loonse en Drunense Duinen.

Na de eerste kennismaking – onder het genot van een kop koffie/thee in de ene hand en een lekkere koek in de andere hand – vertrokken we met twee boten naar een privé-eiland. Onze groep bestond uit zes cattledogs, één labrador en tien personen. Wat vonden we het al spannend om samen op die boot te stappen. Eenmaal aan boord waren Lou en Bertus alleen maar bezig met wat er om hen heen gebeurde, waardoor zij geen oog meer hadden voor de andere honden en elkaar. Van te voren waren we door de instructrice (en eigenaresse van hondenSUP Nederland) gewaarschuwd voor de wilde tocht vanwege het onstuimige weer. Op wat opspattend water na, bleek dit gelukkig mee te vallen.

Na een korte vaartocht over een deel van de Loosdrechtse Plassen kwamen we aan op het privé-eiland, gelegen in het rustige natuurgebied. Op het eiland aangekomen, konden de honden hun behoeften doen. En kregen we een verdere instructie over het suppen, zoals hoe te gaan zitten en op welke manier je de peddel vast moet houden. Door middel van een heupgordel zaten de honden aan de baasjes vast, zodat je je handen vrij had om te peddelen. De honden hadden allemaal een tuig of een zwemvest aan, zodat zij makkelijk uit het water konden worden getild.

Het opstappen en het eerste stukje suppen was wel even wennen, maar gaandeweg werden we allemaal wat vrijer. Sommigen waagden het zelfs om te gaan staan, maar de meesten kozen er toch voor om op de knieën of zittende te peddelen. Het zonnetje verscheen, de sfeer in de groep was super en samen genoten we van de prachtige omgeving gedurende onze suptocht. De honden gedroegen zich als voorbeeldige zoetwater matrozen!

Op een gegeven moment kwamen we uit op een smaller stuk met veel begroeiing. Lou probeerde de kant op te springen, waardoor ze in het water terechtkwam. Geen paniek, want ze zat zo weer terug op de plank. Bertus hield het op dat moment ook even voor gezien en sprong zo van de plank het water in. Oh help!, dacht Adriana. Alle instructies ten spijt viel het toch echt niet mee om zittend een cattle van zo’n goeie 26 kilo uit het water weer op de plank te tillen. Gelukkig kon je overal in het water staan. Adriana is het water maar in gestapt om Bertus zo weer op de plank te helpen. Dat ging beter en ze konden, beiden drijfnat, weer verder suppen.

Na een goede ronde te hebben gesupt door het natuurgebied, kwamen we terug aan op het prive-eiland en vertrokken we weer met de boot richting het vaste land. Daarna kreeg iedereen een welverdiend sup-certificaat en was er de gelegenheid om schone kleren aan te doen.

Het was echt een geweldige ochtend! Heel leuk om eens iets totaal anders te doen met je hond. Enorm bedankt aan degenen die dit coronaproof-uitje hebben bedacht.

Tot de volgende activiteit!

Michelle, Lou, Adriana en Bertus